Az 1965-ben alapított Zalakarosi Fürdő – az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően – mára Magyarország egyik legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a Vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1 500 m2 vízfelület fedett. A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A terápiás szolgáltatások mellett a wellness fellegvára lett.
A páratlan természeti környezet és az itt lakók vendégszeretete mellett a város elsődleges vonzereje a gyógyfürdőkomplexum, amely több mint 55 éves múltra tekint vissza.
A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz enyhén radioaktív,
metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és izületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcsere zavarok kezelésében fejti ki.

Szállodánk közvetlenül a Zalakarosi Fürdő mellett található, a szállodából a gyógyászat és a wellness részleg gyorsan, könnyen megközelíthető.

A Zalakarosi Fürdő 2 különálló egységből épül fel; a Gyógycentrum és Élményfürdő szabadtéri medencékkel és különböző vízi élményekkel, a Fedett Termálfürdő és a Tremálstrand pedig termálvizes medencékkel várják a Vendégeket.
A fürdőben különböző hőmérsékletű gyógy- és termálvizet használnak. A gyógyvízellátás több kútból történik. A 96 °C-os termálvizet gyógyászati célra alkalmazzák, míg az 53 °Cos termálvizet a strandmedencék feltöltésére.

Gyógycentrum és Élményfürdő

Az igényes fürdőzést kedvelők a gyógycentrumban, a gyógyvizes ülőfürdőben és a termálvizes jacuzzi medencében élvezhetik a zalakarosi víz megújító hatását. Az élményfürdő a wellness-fittness rajongók minden igényét kielégíti. Fedett csarnoka egy élménymedencével, egy gyermekmedencével és egy többcélú medencével várja a pihenni vágyókat. A szabálytalan alakú, 360 m2-es feszített víztükrű termálvizes élménymedencében 10 különböző vízi attrakció található: vízsugaras masszázsok, pezsgőfürdő, vízi gomba és a vadvízáram.
A többfunkciós sportmedence lehetőséget nyújt arra, hogy a Vendégek nyáron úszhassanak, vízitornát, vagy vízi-fittnesst vegyenek igénybe és élvezzék a sportolás minden örömét. A Zalakarosi Fürdőben a gyermekeket is számos attrakció várja. Egy fedett gyermek élménymedence segíti a vízzel való ismerkedést és a gondtalan pancsolást: billenő-vödör, mini csúszda, mini zuhatag és vízi gomba várja a kicsiket. Az
élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett közel 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék állnak rendelkezésre, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők. Különböző masszázsok, vízköpők, buzgárok, skót zuhany és pezsgőfürdő teszik izgalmassá a kinti fürdőzést. A fedett csarnokban a „Fekete lyuk” csúszda, játékokkal berendezett gyermeksarok és egy TV-szoba várja a Vendégeket. A szauna kedvelőinek igazi csemegét jelentenek a finn, aroma és fényterápiás szaunák és a gőzkabin. A beltéri és kültéri pihenőterek és napozóteraszok kellemes pihenést biztosítanak.

Fedett Fürdő és Gyógyászat

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben különböző vízhőmérsékletű (32 – 36oC-os) gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence és szauna-blokk található.
Az orvosi felügyelettel működő gyógyászat a kezelések széles választékával szolgálja a gyógyulást. A hidroterápiás kezelések között megtalálható a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a 4 rekeszes galván és a tangentor. Az elektroterápia széles körű szolgáltatásai; az ingeráram, az ultrahang és a mágnesgyűrű szintén a gyógyulást szolgálják. A gyógykert szabadtéri medencéjében jó idő esetén hétköznap reggelenként szakképzett gyógytornász segítségével mozoghatnak a Vendégek. A víz alatti torna mellett megtalálható az egyéni és csoportos gyógytorna is. A Vendégeket fangó- és gyógypakolások, valamint masszázsok széles kínálata várja.

Termálstrand

A kb. 10 hektáros, fákkal és virágokkal díszített, gondosan rendezett parkban, a termálstrandon minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget.
A részben árnyékolt, gyógyvizes ülőfürdőtől a legkülönbözőbb látványelemekkel felszerelt strandmedencékig bőséges a kínálat, a család legkisebb tagjától a legidősebbig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szolgáltatást. Gyermek-, családi és hullámmedence fogadja a fürdőzőket, a csúszdázás kedvelőire pedig az új csúszdaegyüttes vár. Az aktív mozgást kedvelők számára szabadtéri úszómedence áll rendelkezésre. A gyermekpancsoló közelében különféle játékokkal felszerelt játszótér várja a kicsiket. A Zalakarosi Fürdőben az egész család egy helyen szórakozhat, gyógyulhat a termálstrand igényes környezetében anélkül, hogy egymás pihenését zavarnák.
Az elmúlt 55 évben már több mint 30 millióan kerestek gyógyulást és kikapcsolódást Zalakaroson, hogy energiával feltöltődve térhessenek vissza a hétköznapokba.

Javallatok és ellenjavallatok

Javallatok:

 • gyulladásos izületi betegségek,
 • degenerativ (kopásos) reumatikus betegségek,
 • lágyrész reumatikus betegségei,
 • csontrendszeri betegségek,
 • bőrbetegségek.

Ellenjavallatok:

 • rossz indulatú daganatos megbetegedés,
 • szívbetegségek,
 • fertőző betegségek,
 • érrendszeri betegségek,
 • láz,
 • akkut gyulladásos betegségek
 • keringési zavarok,
 • vérképzőszervek betegségei,
 • chronikus alkoholizmus, súlyos májzsugorodás
 • nyílt sebek
 • hypertyreosis szervi megbetegedésekkel
 • terhesség
 • trombózis
 • leukémia, hirtelen fellépő ájulások.